12 apr 2013

Politiek is niet nodig. Groen is niet nodig

Zullen we meteen tot de kern komen?  Groen is niet nodig.  Open VLD?  Niet nodig.  Sp.a, N-VA, CD&V, UF, Leef!, Vlaams Belang... allemaal niet nodig. , voorzitter Groen Zaventem verklaart zijn eigenzinnig standpunt:Yves vankrunkelsven

Wel nodig zijn mensen die anderen willen ondersteunen, helpen, de ruimte geven om zich te ontwikkelen. Op heel kleine schaal:  als partner, ouder, vriend, buur.  En op grotere schaal:  als leraar, verpleegkundige, ondernemer, vrijwilliger, arbeider.

Iedereen is nodig.En toch.  De realiteit is dat in een gemeente bestuur en keuzes onmisbaar zijn. Richten we het kruispunt Parklaan met de Spoorwegstraat veiliger in voor voetgangers? Investeren we in een speelplein tussen Waaienberg en de Acacialaan? Pleiten we bij de vervoersmaatschappij voor een hogere frequentie van buslijn 359? (Voor alle duidelijkheid: drie maal 'ja' voor ons)

En omdat wij als Groen Zaventem vinden dat iedereen nodig is en de politiek iets minder, maken we de keuzes die we maken. Vanuit de oppositie werken we constructief mee aan voorstellen die mensen de kans geven zich optimaal te ontplooien en gelukkig te zijn in onze gemeente.

Maar ons idee van democratie en burgerschap omvat meer dan eens om de 6 jaar verkozen proberen te geraken. Dus werken wij vanuit Groen Zaventem alvast aan nieuwe acties en initiatieven. En een fijne gemeente vraagt medewerking en inzet van velen. Daarom: wat vind jij bijvoorbeeld van 6000 bomen in Zaventem de komende 6 jaar? Van het culturele aanbod? Van je buurt?

We horen graag ook jouw ideeën. Want Zaventem heeft jou nodig. En een groener Zaventem zeker.

Jij bent nodig.

Geef ons een seintje als je een Groen idee wil delen.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.