Grijze container weer fors duurder

18 December 2013

Het Zaventemse college heeft de jaarlijkse sticker op de grijze containers (GFT, groente-fruit-tuinafval) weer fors duurder gemaakt: de prijs voor een kleine container stijgt van 20 naar 30€, en voor een grote van 30 naar maar liefst 40€. Leef!/Groen stemde tegen deze belastingverhoging omdat ze forfaitair is. Een burgemeester betaalt even veel voor een afvalcontainer als een leefloner. Wij vinden dat sociaal onrechtvaardig. Bovendien brengt deze belastingsverhoging geen gedragsverandering teweeg en zet ze zelfs aan tot sluikstorten.Moedig composteren aan

Groenafval kost de gemeente een hoop geld. Maar veel groenafval kan je voorkomen door anders te tuinieren en te composteren. Dit kan je aanmoedigen door onder andere informatie- en sensibiliseringscampagnes, door te werken met wijkcompostmeesters, door de verspreiding van compostvaten en door te werken met wijkcomposthopen waar mensen met hun groenafval terecht kunnen.

De prijs van een grijze container verhogen, zet op geen enkele manier aan om thuis te composteren. De container is toch betaald, je kan kan hem gewoon elke week vol proppen. 

Nicolas Tavitian, gemeenteraadslid voor Groen